


منازل و اماکن قدیمی بندرلنگه

عکسی در نهایت زیبائی و تاریخی از خیابان رستاخیز . سمت چپ ، بنای دو طبقه(غرفه دار) متعلق به شهربانی (مکان کنونی بانک صادرات شعبه چمران ) و بنای دو طبقه سمت راست متعلق به هتل ویلا ، و گوشه ی دکه شهید خلیل نیک سیر سمت راست عکس مشخص است. و انتهای خیابان تأسیسات شرکت سزائی ترکیش جهت ساخت اداره بندر پیداست.

خانه سعدي که قبلاً متعلق به سالم بن ابراهیم خاجه بوده، در حال حاضر این بنا وجود ندارد. مکان فعلی پلیس +۱۰.روبروی خانه، پارک ملی احداث شده بود، در پایین سمت راست قسمتی از ديوار باغ بن كاظم، اگه کمی ریزبین باشیم دیوار هلالی شکل پایین سمت چپ قسمتی از برکه درازی ست که در عکس قبلی دیدیم. احتمالاً این عکس از روی خانه بهزاد اسیری گرفته شده. ولله اعلم

دهه پنجاه و عکسی از خیابان مهر (بازار) لنگه و مغازه هائی همچون : نمایندگی کیهان ، آرایشگاه گلستان ، و الکتریکی !!! و البته نیمی از خودرو سوبارو !!! پ.ن : این عکس حوالی مغازه جناب نوید صالحی(یدک فروشی) می باشد. بازار مساء فعلی منحصر به دکان های نانوائی و سبزی فروشی و قصابی و از این قبیل بود . چند باب دکان بقالی نیز در بازار بزرگ (بازار گَپ - سوق العود) بود ولی بیشتر مغازه ها اختصاص به بازرگانان بزرگ و عمده داشت. در آن روزها چون کلیه واردات از راه دریا بود و مردم هم بیشتر با دریا کار داشتند ، از این رو سعی می شد مغازه ها و خانه ها کنار دریا ساخته شود . بعد ها که کارهای دریائی راکد شد و کالا ها از طریق خشکی وارد لنگه گردید انتقال بازاری ها به بازار مساء شروع شد ، بطوری که تا موقع ساختن بلوار ساحلی (که تقریبا بازار بزرگ از بین رفت) به کلی بازار بزرگ لنگه تخلیه شد ، اما در بخش کوچکی از آن بازار که به حالت نیمه خرابه باقی مانده بود فقط چند کارگاه نجاری وجود داشت و بقیه محل های کسب و پیشه از جمله بقالی ها ، خرازی ها ، بزازی ها و خیاطی ها و دیگر اصناف و بازرگانان همه و همه در بازار مساء مستقر و مشغول به کار شدند.

عکسی از قسمت داخلی پوست بَدِر (حوضچه) یا همان پوست کوچک که روبروی محله سماچ واقع بوده.مکان تقریبی عکاس ساحل محله سماچ و جهت عکسبرداری تقریباً غرب به شرق است. همچنین در این عکس چند نفر با در دست داشتن افسار گاو دیده می شود که مشغول زدودن گِل و لای کف پوست هستند و مطمئناً این کار در مواقع جزر آب صورت می گرفته است و در کناره دیواره روبرو سمت راست پله های پوست و بعد از آن در ورودی انبار دیده می شود.

عکس یادگاری از اعضاء حزب ایران نوین در بندرلنگه و احتمالاً در مکان فعالیت آن یعنی ساختمان دو طبقه مقابل ۱۵ خرداد (بنای بالای کلید سازی سوناز) نوشته های روی تابلو "حزب ایران نوین " و نوشته تابلوی بعدی: اعضاء حزب ایران نوین کمیته شهرستان بندرلنگه این روز فرخنده و خجسته را به شاهنشاه آریامهر و ملت غیور ایران تبریک و تهنیت عرض می نماید.

عکسی بیاد ماندنی از درْوای (رودخانه فصلی)ابتدای محله بلوکی، این دروا شرق مدرسه فکری واقع شده.در این عکس خودرو وانت مزدا ۱۰۰۰ در حال انتقال مردم و دانش آموزان خردسال از عرض آب است. اولین بادگیر سمت چپ متعلق به خانه محمد شریف احمدی معروف به مَشَّریف ملّا ،مکان تقریبی عکاس روبروی منزل أقای عبدالواحد صادقیان است. عکاس !!! سال ۱۳۵۵