


موضوعات گوناگون قدیمی بندرلنگه

بندرلنگه، روز عید و موتورسیکلت هوندا ۷۰ . باید ذکر کنم که موتورسیکلت هوندا ۷۰ حکم نوستالژی داره و معمولاً بیشتر لنگه ای ها با این موتورسیکلت خاطره ها و داستان ها دارند.مراسم عید فطر در بندرلنگه مردم در پایان ماه رمضان صبح زود برخاسته و به مسجد یا مصلی می روند و در آنجا نماز می خوانند و پس از ختم نماز عید، با هم دست میدهند و به هم تبریک می گویند و سپس دسته جمعی عازم قبرستان عمومی شهر می شوند و در آنجا برای مرده ها فاتحه می خوانند و بعد به خانه همدیگر برای تبریک گفتن می روند، اگر در خانواده ای عزیزی مرده باشد و عید اولش باشد بستگان او در شب عید غذای زیادی می پزند و خود را برای پذیرایی روز عید فطر آماده می کنند در روز عید مردم بعد از فراغت از نماز عید و فاتحه خوانی در قبرستان، یک راست به سراغ خانه ای می روند که در آن شخصی فوت شده و عید اولش باشد ضمن گفتن تسلیت به اقوام شخص فوت شده و آرزوی سلامتی برای افراد بازمانده، غذایی خورده و خانه را ترک می کنند و جای خود را به دسته یا گروه بعدی می دهند و به همین ترتیب به خانه افراد دیگری که در چند ماه اخیر کسی از آنها فوت شده باشد می روند و غذایی می خورند و از خانه خارج می شوند پیش مردم لنگه تا سه روز عید است و در ظرف سه روز هر کجا همدیگر را ببینند تبریک می گویند.

حدود سال ۱۳۶۰ به بعد(۶۷ -۵۹) عکسی بسیار با ارزش که توسط جناب محمد پرخو از روی ساختمان «هتل بابو» از خیابان بازار گرفته شده ، کاروان کمک های مردمی شهر های : لنگه ، کنگ ، بستک ، جناح ، بخش شیبکوه و .. به رزمندگان جبهه جنگ . در افق عکس و سمت چپ ، مناره علی(ع) متعلق به مسجد بن عباس مشخص است. توضیح : ساختمان هتل بابو ، چندی پیش از بین برده شد. جهت عکاس شرق به غرب.

محمد عبدالله سالم النجار . جناب آقای محمد نجارباشی (سمت چپ عکس) و پسرش عبدالکریم (از سمت چپ نفر سوم) در کاراگاه نجاری در بندر کنگ ، بر روی کابین لنج در حال ساخت . ایشان یکی از برجسته ترین گَلّافان(قَلّاف: استادان ساخت کشتی های چوبی) این منطقه هستند که بیشتر پسرانش من جمله : محمود، عبدالکریم ، سالم و علی به حرفه پدر روی آوردند. طول عمر و سلامتی را برای ایشان و خانوادشان آرزو داریم. اين عکس توسط استاد محمد پرخو ،احتمالاً حوالی سالهای شصت خورشیدی گرفته شده باشد.

راهپیمائی مردم لنگه بعد از پیروزی انقلاب ، در خیابان مهر ، که در این عکس مغازه های مرحوم صادقی فرد (سابق) و استادی و ... را و همچنین ساختمان هتل بابو ، در بر گرفته است. در این عكس افرادی مثل : مرحوم عباس جهرمی ، رسول حیدری ، علی پاسلار ، قنبر زاهدپور ، حاج محمد کل فیروز ، سید سلمان بهنام و .... دیده میشوند.

در روز یکشنبه ، دی ماه سال ۱۳۵۵ پس از بارش باران شدید در منطقه و جاری شدن سیلاب در روستای باورد باعث از بین رفتن این پل شد ، این پل در جاده اصلی بندرلنگه - بستک در نزدیکی روستای باورد واقع شده بود . ثبت لحظه بازسازی پل را مدیون استاد محمد پرخو و اطلاعات دقیق مربوط به روز حادثه را مدیون آقای محمد مهرکانی نژاد ملقب به «گرزَدین» از روستای باورد هستیم. جهت اطلاع کوهی که در این عکس می بینید به کوه سفید شهرت دارد. به قاب کشیدن این لحظات هنر و هویت بخشیدن به آنها هنری دیگر است. مكان : جاده اصلی بندرلنگه - بستک . زمان : دی ماه ۱۳۵۵

لنج ماهیگیری تازه ساخته شده ای توسط گلّافان بحرینی ، با وسایل ابتدائی و با زور بازوی مردان زحمتکش لنگه ای بر روی جاده (بلوار آریامهر ) مقابل بیمارستان کشانده تا به ساحل برسد و به آب بیاندازند. در این عکس ، سمت چپ به ترتیب نرده های محوطه موتور برق بیمارستان و قسمتی از بنای پانسیون و شیرخورشید قابل مشاهده است. برای دیدن عکس های بیشتری ازین لنج از کانال تلگرام ما بازدید کنید. گمان می رود این عکس در دهه پنجاه گرفته شده باشد.

دو عکس از پشت و روی یک سکه ۵۰ دیناری متعلق به دوره قاجاریه، یافت شده در شهرستان بندرلنگه . جزئیات سکه : یک روی سکه : تصویری برجسته از شیر و خورشید نشان ملی ایران قبل از انقلاب. و روی دیگر سکه : نوشته برجسته : رایج مملکت ایران - ۵۰ دینار . پ.ن : ۵۰ دینار برابر با نیم قران یا به ده شاهی نیز شناخته می شد . شیر و خورشید نشانی است که تا پیش از انقلاب ایران و قبل از سال ۱۳۵۷ نماد ملی ایران بود. این نشان آمیزهای از فرهنگهای کهن میانرودان (بین النهرین) ، ایران، تازی، ترک، یهودی و مغول است. ریشه نماد شیر و خورشید نشان ستارهبینی، خورشید در صورت فلکیِ اسد (شیر) درمنطقةالبروج بودهاست.